Vi gör passiva åskådare
till aktiva deltagare

Herr Omar är en mötesbyrå som sedan 2011 hjälper företag, myndigheter och organisationer att åstadkomma bättre och mer lustfyllda möten, konferenser och event – som gör skillnad och ger önskade resultat.

Vi säkerställer hög kvalitet och upplevelse genom SMART mötesplanering och vårt redaktionella arbetssätt. Med hjälp av analoga och digitala metoder gör vi passiva åskådare till aktiva deltagare i och utanför mötesrum.

 
 
 

Vi planerar, designar och producerar konferenser, möten och event som gör skillnad

...

...

 

Vi arbetar med SMART mötesplanering

Många ger sig direkt på agenda eller inbjudan. Resultatet? Ofta en snygg inbjudan utan idé om vem den ska skickas till. Eller att alla möten blir kopior på varandra och man upplever det som att samma deltagare och föreläsare bara skulle vara ute på turné. Känns det bekant?

SMART mötesplanering är vår metod som säkerställer att alla steg i mötesplaneringen kommer med – i rätt ordning. SMART står för syfte, mål, agenda, roller och tid. Ibland utbildar vi kunder i hur de kan arbeta själva med metoden. Andra gånger tar vi hela ansvaret. 

Du kan exempelvis boka in oss för en 2,5 timmars workshop där vi gör dig och ditt team till SMARTa mötesplanerare. Kontakta oss så berättar vi mer.

 

“Bättre att göra verkligen skön än att försöka försköna verkligheten.”

— Herr Omar

 

Vi gör möten som andra gör tv eller magasin

Är du också trött på teknik som strular och föreläsare som drar över tiden? Du är inte ensam. Vi förebygger den typen av störningar genom vårt redaktionella arbetssätt. Vi planerar och genomför möten på samma sätt som andra gör TV-program eller månadsmagasin.

Vi sätter först tema, ramar och gör skisser på slutprodukten innan vi börjar lägga in innehåll, aktiviteter och kontaktar de som ska bidra till innehållet. Då med tydliga instruktioner om vad vi förväntar oss redan vid första förfrågan. Vi gör sedan regelbundna uppföljningar och stödjer alla inblandade genom hela produktionen. 

Resultatet blir möten som är större upplevelser och som flyter på enligt tidsschemat utan onödiga avbrott. Kontakta oss idag så berättar vi mer om hur vårt redaktionella arbetssätt kan bidra till att också dina möten blir oförglömliga upplevelser.

 

 

Vi gör passiva åskådare till aktiva deltagare

Att transportera hundratals personer till samma ställe för att 'bara' agera passiva åskådare är resursslöseri. Att med hjälp av analoga och digitala metoder och verktyget göra dem till aktiva deltagare i och utanför mötesrummet är något av vår specialitet.

Vissa möten blir mer som hackathon med fullt fokus på kollaboration medan andra innehåller valda avsnitt där deltagarna får komma till tals med sina tankar och idéer. Vi skapar bl a temabaserade hangouts i pauser och lägger in omröstningar eller faciliterade gruppdiskussioner som delar i mötet. 

Vi har en rad samarbetspartners, t ex Kairos Future, Hyper Island, och Mobilimeet, som hjälper oss med metoder och teknik. Kontakta oss idag så berättar vi mer hur vi kan hjälpa också dig att göra passiva åskådare till aktiva deltagare. 

 

 

Så går ett samarbete till!

Det vanligaste är att en uppdragsgivare kontaktar oss när de har idé om ett möte eller redan beslutat att det ska genomföras. Vi inleder med en research-fas där vi kartlägger tankarna bakom mötet, vad man vill uppnå och sätter mötet i ett sammanhang – den större process mötet är en del av. 

Vi sammanfattar och presenterar sedan syfte, mål, målgrupp, typ av möte och tid (tidpunkt och omfång). När vi är överens om dessa delar går vi vidare och tar fram förslag på upplägg, innehåll, aktiviteter, medverkande, program (agenda) och budget.

Ibland tar vi sedan hela ansvaret även för fortsatt planering, genomförande och utvärdering, ibland bara valda delar eller fungerar som ett stöd för uppdragsgivarens egen projektgrupp. Kontakta oss idag så berättar vi mer om hur ett samarbete brukar eller kan se ut.

 

 
 

Mötesbyrån Herr Omar drivs av mig, Jörgen Dyssvold – mötesstrateg/-designer och projektledare med nära 20 års erfarenhet av att planera och genomföra möten och evenemang, bland annat nära tre år som mötesexpert inom Regeringskansliet med uppdrag att utveckla och genomföra större möten för Näringsdepartementet och UD.

Genom åren har jag ansvarat bland annat för genomförande av två världsrekord och delar av Obamabesöket hösten 2013, arbetat som marknadschef inom hotellbranschen och arrangerat världens första officiella Julträds-VM. Förutom mötesbyrån Herr Omar driver jag jobbplatsförmedlingen Bentigo, är styrelseordförande för TEDxStockholm, sitter i styrelsen för Södra Teatern och Viggo Foundation. Jag är också engagerad i arbetet med att skapa en paraplyorganisation för Svensk mötesnäring och som mentor inom Mentor Sverige.

På fritiden gillar jag att hålla på med träning, främst löpning, matlagning och att pyssla med hus och trädgård. Jag tror mig ha kommit halvvägs i livet och är övertygad om att jag har den bästa halvan kvar. Än nyfiken och kreativ optimist, enligt andra.

Du kan läsa mer om mig på about.me/dyssvold och följa mig som @dyssvold i sociala medier, där jag regelbundet delar med mig tips på hur du kan göra möten roligare, bättre och smartare. 

 

Jörgen Dyssvold

 
 

 

För offentlig sektor

Vi har många års erfarenhet av att arbeta med politiska möten som arrangeras av offentliga aktörer. Offentlig upphandling eller deltagare med politiska agendor som vill styra mötets innehåll och utfall är bara några av alla speciella utmaningar. 

Efter att i flera år ha genomfört denna typ av politiska möten har vi blivit ganska skickliga på att navigera och lotsa kunder genom dessa utmaningar. Kontakta oss idag så berättar vi mer om hur det kan gå till och kan ge dig referenser till tidigare uppdragsgivare och projekt.

 

Partners

 
 

 

Referenser och tidigare projekt

Vi publicerar inte uppdragsgivare eller tidigare genomförda projekt här på hemsidan, men lämnar gärna referenser och berättar om tidigare genomförda möten och evenemang när så krävs.