Posts in Nyheter
SXSW2019: Om historiernas kraft och palats för folket

Tredje dagen på South by Southwest innehöll ett rätt blandat program. Jag inledde med att lyssna på Susan Fowler som med sitt blogginlägg om situationen för kvinnor i techbolag var med och knuffade igång metoo-rörelsen. Därefter handlade det om varför man behöver bygga palats för folket och hur byråer, inte bara deras kunder, måste ha ett syfte som guidar dem.

Read More
NyheterJorgen Dyssvold
SXSW2019: Önskan om både oberoende och tillhörighet blir en utmaning

Inledningen av SXSW var på internationella kvinnodagen, vilket uppmärksammades genom extra många kvinnor på talarlistan. Bland dem fanns sociologen Brené Brown som talade om konsten att trotsa vildmarken och relationsexperten Esther Perel som talade om effekterna av relationskriser på arbetsplatser. Båda pratade om hur vår nya önskan av oberoende samtidigt som vi behöver uppleva tillhörighet leder till existensiella utmaningar.

Read More
NyheterJorgen Dyssvold
Herr Omar har fått ett syskon

Nu startar vi också Bentigo. Det blir en plattform där vi och andra kan planera, marknadsföra och genomföra våra drömevent i ett nytt format som vi kallar mikroevent (små grupper, upp till en timme långa) – samtal, workshops och liknande. Läs mer på bentigo.com

Read More
NyheterJorgen Dyssvold
Mötessjukan på jobbet gör oss sjuka men kan botas

Om tre minuter i Aktuellt anses vara jättemycket tid borde samma sak gälla också under ett möte. En genomsnittlig tjänsteman lägger minst en tredjedel av sin arbetstid på möten och bara hälften anses vara bra. Dåliga möten kostar svenska arbetsgivare 170 miljarder årligen, fyra gånger så mycket som den så kallade ”skenande kostnaden för sjukpenningen” vilken debatteras friskt. Att råda bot på mötessjukan skulle minska båda dessa kostnader. 

Read More
Nyheter, TipsJorgen Dyssvold