Gästprofilen: Karin Sinclair
Vad var din senaste a-ha upplevelse?
Som den nyfikna person jag alltid har varit har jag dagliga aha-upplevelser i varierande intensitet och den upptäckarlusten är en av de viktigaste hörnstenarna i mitt liv. Jag har dock levlat upp aha-nivån och -upplevelserna de senaste veckorna på mitt nya jobb och jag älskar det! Jag hoppas att mina kollegor tycker att det är lika roligt att aha’a ihop!
Ska jag vara något mer specifik så är det väl att de senaste veckorna på nya jobbet inse hur lika och ändå så olika vi skapar upplevelser för våra gäster i besöksnäringen. Vi har alla samma mål – att paketera och sälja glädje, gemenskap och ibland eufori. Vissa gör det genom att erbjuda den skönaste sömnen med det bästa läget eller genom att styra upp en Taylor-trippel på Friends Arena och vi på Södra Teatern gör det bl.a. genom att erbjuda möten och event som skapar minnen för livet på Stockholms vackraste nöjespalats.
Vad eller vem har inspirerat dig under den senaste veckan?
Som ny på jobbet med bara ett par veckor in så är jag riktigt inspirerad av den drivkraft som finns i alla arbetsmoment och i alla samtal mellan medarbetare och gäster på Södra Teatern. Alla siktar på att leverera på topp gentemot alla gäster alla dagar i veckan. DET inspirerar mig eftersom det är den viktigaste tillgång vi har i vår bransch! Kollegor och medarbetare är nyckeln till framgång, utan tvekan!
Vad är ditt bästa råd just nu till den som ska ordna ett event?
Det viktigaste är att fundera på vad man vill med eventet och vad deltagarna ska gå hem med för känsla. Bygg ditt innehåll och program utefter det, inte utefter vad chefen vill ha sagt eller att det ”nu är dags för en workshop tillsammans”. Kom också ihåg att de flesta deltagare bara kommer ihåg maten, drycken och fikat utöver just känslan efter ett event, så lägg krutet där! Det är bättre att skala ner ett program och att låta människor umgås och uppleva, tillsammans eller själva! Se också till att ta hjälp av oss som faktiskt är proffs och arbetar med event till vardags (ni gör det kanske en gång per år och ska hinna med att vara både kreativa och att göra allt själva samtidigt som det vanliga jobbet ska skötas. Det hör ju alla att det blir svårt. Prata direkt med oss på plats eller med en eventbyrå så hjälps vi åt att hitta den önskade känslan i ert event med hjälp av maten, drycken, m.m.. En sista grej att inte missa - ta alltid in en tekniker så att ni kan fokusera på känslan istället för teknikångesten som lätt lägger sig som en blöt filt över peppen inför och under eventet!
Vad anser du är den bästa mötesmaten?
Själv föredrar jag mingelmat i munsbitsformat (ex pinxos) med sprudlande smaker i olika variationer och som passar med olika typer av dryck. På så sätt kan man röra sig fritt och träffa nya människor eller skapa olika storlek av grupperingar. Vi är alla olika och ska alla samsas samtidigt på eventet. Några vill prata mycket och länge med många medan andra bara vill sjunka genom golvet eller slippa bli tilltalad. Mingelmat gör det enklare att smita undan från andra då du inte behöver göra en bordspartner besviken. Det kan ju förstås även vara oerhört lyxigt och roligt att få sitta ner till en trerätters. En oerhört viktig sak är att man dessutom vill slippa att oroa sig för persilja mellan tänderna och de festa av oss vill äta med någon typ av värdighet. Med det sagt så jag tycker att vi tackar hej då till wrapen som mötesmat, en gång för alla! Wrapen är jättegod och ska hyllas i andra sammanhang, men den hör inte hemma på event.
Förutom att vara goda grannar gillar vi på Herr Omar Södra Teatern, och rekommenderar dem gärna som arena för event och möten.