Konsten att planera, framträda vid, leda och delta i  möten som uppnår målen och är kul på vägen


Många lägger halva sin arbetstid på något de aldrig fått utbildning inom

De flesta svenskar ägnar halva sin arbetstid eller mer på att organisera, leda och delta i möten, men har sällan eller aldrig fått någon utbildning på hur man jobbar effektivt med dem. Resultatet blir för många, långa, dåliga och tråkiga möten där det oftast är slumpen som avgör vad resultatet blir. 

Meetfulness råder bot på det. Det är läran om hur man sätter mål för och sedan planerar, leder, framträder vid och deltar i möten som uppnår målen. Lustfyllda möten där passiva åskådare och konferensstatister blir aktiva deltagare. Dåliga möten kostar svenska arbetsgivare 170 miljarder om året

Ett möte mellan människor kan gå obemärkt förbi men också vara starten på en livslång vänskap eller ett helt företag. Mer än man tror har börjat som en servettskiss på en konferens. 

Men resultaten av möten hänger oftast på slumpen, eftersom att sätta och uppnå mål sällan ingår i mötes-planeringen. Det leder till dåliga möten som kostar svenska arbetsgivare 170 miljarder om året. Meetfulness handlar därför om hur man sätter mål för möten, men också om hur man uppnår dem.

Meetfulness gör passiva åskådare till aktiva deltagare

Om man googlar på hur många som ”är” respektive ”deltar” på exempelvis konferens upptäcker man att bara var femte av alla som går på möten ser sig själva som ”deltagare”. Övriga är bara närvarande, en slags statister. 

Meetfulness handlar därför också hur man gör möten lustfyllda. Möten där produktionen av kroppens måbra-hormon maximeras, där deltagarna ”zonar in” och sparar sitt dagdrömmeri eller sociala medier till andra tillfällen.

 


MEETFULNESS (TM) är utvecklat av Jörgen Dyssvold, mötesdesigner vid mötesbyrån Herr Omar och baseras på mer än 20 års erfarenhet av att planera och producera allt ifrån TEDx konferenser till världsrekord och presidentbesök.Workshops


HERR OMAR | DEN REDAKTIONELLA KONFERENS- OCH EVENTBYRÅN

Herr Omar är konferens- och eventbyrån som bedriver en revolution mot dåliga möten. Med uppkavlade ärmar, ett redaktionellt arbetssätt och inspirerade av allt från gamla radioprogram till TED gör vi möten på samma sätt som andra gör TV eller producerar månadsmagasin.


TIPS