Enligt Anders uppstår de bästa idéerna ofta i nya och oväntade möten

I detta inlägg lyfter vi vår vd Anders Bolin. Förutom att sköta vårt bolag och vår ekonomi hjälper Anders våra kunder med bland annat deltagarhantering, produktionsplanering och administration av exempelvis lokalbokningar, catering och teknik.

Vi frågade Anders om varför vi startar Herr Omar Labb och hur vi kan gå från tillgänglighet till verklig inkludering. Det är ett tema i vår senaste trendrapport, som Anders läser på bilden. Dessutom bad vi om ett tv-serietips.

Ni startar ju något ni kallar Herr Omar Labb. Vad är det för något?

Det är ett sätt att ge våra kunder – och oss själva – utrymme att tillsammans testa nya idéer och sätt att göra event och möte mer meningsfulla för att uppnå syftet och målen.

I labben ses vi fysiskt för att under en halvdag experimentera och utmana både oss själva och andra. Vi tror på att de bästa idéerna ofta uppstår i nya och oväntade möten, där deltagarna är olika varandra.

Ert första Labb heter ”Från tillgänglighet till verklig inkludering”, vad går det ut på?

Det handlar om hur man skapar möten och event där olikheter blir styrkor. När vi skapar ett event utgår vi så klart alltid från syfte och mål med aktiviteten. Men för att uppnå det behöver alla som deltar i mötet också känna sig inkluderade.

Vi är många som kommit i kontakt med IPU, DISC, MBTI med flera metoder. De fokuserar på hur någon fungerar i gruppen eller teamet och hur man får med alla på tåget.

Men vad händer när det blir en helt ny konstellation, exempelvis vid en konferens? Det blir ju faktiskt ett helt nytt team!

I vårt första Herr Omar Labb kommer vi dela med oss av vår kunskap och insikter. Tanken är att tillsammans med deltagarna utforska hur vi skapar event och möten som blir inkluderande på riktigt. De nya insikterna kan deltagarna sedan ta med sig i sitt eget arbete och när de ska skapa event och möten i sin egen verksamhet.

Under vårt första Herr Omar Labb lanserar vi också ett nytt sätt att kartlägga deltagares olika behov med hjälp av djurkaraktärer. Det vill du inte missa!

I årets trendrapport pratar ni om att gå från tillgänglighet till verklig inkludering. Om du jämför det med en riktigt bra tv-serie eller bok: vad krävs då för att du som läsare eller tittare ska känna dig som en del av och inte bara betraktare av berättelsen?

Det handlar om att bli tagen på allvar och att skaparen haft för avsikt att bjuda in. De bästa berättelserna har plats för flera perspektiv och karaktärer som inte alltid liknar oss själva. Samma sak bör gälla för möten, där det inte räcker med att folk får vara med. De behöver också känna att deras erfarenheter och idéer är intressanta, viktiga och blir en del av en gemensam berättelse.

Kan du tipsa om någon ny och kanske underhållande tv-serie som du fastnat för nyligen?

Just nu gillar jag Slow Horses på Apple TV+. Den är både spännande och underhållande med karaktärer som inte är perfekta hjältar utan ganska trasiga och kantiga – som gör den ännu mer intressant. Plus att Gary Oldman är briljant i huvudrollen.

Föregående
Föregående

Sophie har paddan som sin bästa vän

Nästa
Nästa

Jörgens mål är att olikheter ska funka bättre tillsammans