Fika på distans – ett samarbete med K-märkt
Vår fika på distans gör det möjligt att ha en gemensam doft-, smak- och social upplevelse utan att mötas fysiskt. Varje deltagare får en fikapåse med tre färdiga kakdegar med svenska smaker (kardemummakakor, bondkakor, chokladkakor), signerade K-märkt och nobelkonditorn Daniel Roos. Kakdegarna är bara att skiva upp och grädda.
Med ett hem fyllt med doften av nybakade kakor och nybryggt kaffe kopplar man sedan upp sig för en gemensam fika.
I varje kakpåse finns också ett konversationskort med intressant fakta och en fråga. Om det uppstår brist på samtalsämnen kan någon dra sitt konversationskort, läsa upp texten och be fikakompisarna att dela med sig av sina tankar i frågan.
Steg-för-steg-guide
Du gör förfrågan via e-post herromar@herromar.com eller telefon 08 - 684 560 00.
Vi kollar upp och återkommer med besked om pris och tillgänglighet.
Ni skickar en adresslista som vi vidarebefordrar till K-märkt, som sedan gör och skickar ut kakdegarna tillsammans med ett konversationskort per fikapåse några dagar före aktiviteten.
Vi rekommenderar att någon utses till värd för fikat, med ansvar att hälsa välkommen, fördela ordet och se till att alla som vill kommer in i samtalet.
Vid genomförandet kopplar alla upp sig för att ta del av aktiviteten via er egen digitala plattform eller ett virtuellt fikarum som vi lagt upp.
Tidsåtgång
Valfri tidsåtgång.
Material
I paketet ingår ett virtuellt fikarum, om ni inte möts via egen teknisk plattform. Dessutom ingår en fikapåse med tre kakdegar (kardemummakakor, bondkakor med flagad mandel, chokladkaka med pärlsocker, räcker till 3 x 4 kakor). Varje fikapåse innehåller också ett konversationskort. Fikapåsarna skickas i förväg ut per post (kylförpackning) till alla deltagare.
Pris
Från 2 000 kr exkl. moms för en grupp med 10 deltagare.
Signaturpartner
K-märkt K-märkt ägs och drivs av en kock, en konditor och en kypare – Hanna Normark, Daniel Roos och Jens Dolk. De vann 2018 Restauranggalans pris som Sveriges Mest Hållbara krog. Utöver att driva restauranger och caféer på sju adresser ingår det också i deras misson att sprida kunskap om matsvinn och hållbar restaurangdrift.
Kakdegarna till fikapåsarna tillverkas i deras patisserie i Garnisonen i Stockholm med Daniel Roos i spetsen, konditor, designer, kemist och skulptör som bland annat vunnit OS-guld tillsammans med Svenska Kocklandslaget, skapat desserten till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels bröllop samt ansvarat för Nobeldesserten mer än fem år i rad.