Webinar: Neuroanpassade möten och event

– om hur du tillgänglighetsanpassar möten och event för de med NPF eller neurovariation.

Med Jessica ”MrsHyper” Stigsdotter Axberg, entreprenör och föreläsare samt Mattis Krol, vice ordförande för fackförbundet Vision i Norrköping.

Delta kostnadsfritt, från valfri plats, den 10 april, 08.30 – 09.00.

Forskning tyder på att så många som var femte person är neurovarierad, med eller utan diagnos. Det handlar om funktionsvariationer som gör att man har svårigheter med att exempelvis ta in information, fokusera eller interagera med andra. NPF-diagnoser som autism eller adhd ingår, men även dyslexi. Det finns också ett stort mörkertal som består av personer som upplever svårigheter, men som ännu inte har lyckats sätta bokstäver eller ord på dem.

I regel handlar det inte om att man inte kan göra saker, utan att man behöver göra dem på ett annat sätt och då ofta ett som förbrukar betydligt mer energi. Miljön, situationen och omgivningen kan vara stödjande och genom det minska svårigheterna och energiåtgången.

Under detta webinar får du kunskap om de vanligaste neurovariationerna och hur du kan känna igen dem utan att fråga. Du får också tips på vad du kan göra för att minska svårigheterna och använda stödjande beteenden för att hjälpa den som har en neurovariation.

Medverkande:

Jörgen “mötesdoktorn” Dyssvold är kreativ och strategisk ledare på Herr Omar. Han har ägnat hela sitt vuxna liv åt att förstå och utveckla möten. Jörgen har ett stort intresse för vad som händer och kan hända när människor möts. Han är också engagerad i NPF-frågan genom Viggo Foundation, en stiftelse han är med och driver, där syftet är att ge barn och unga med NPF och neurovariation tillgång till idrott på sina villkor.

Jessica ”MrsHyper” Stigsdotter Axberg är en entreprenör och föreläsare som fick en egen adhd-diagnos 2023. I Jessicas familj finns både adhd, autism, bdd, dyslexi och ångest. Utmaningen med att hennes barn skulle få rätt stöd i skolan, på fritiden och hemma gav henne energi och vilja att hjälpa andra, både berörda och deras nära, med liknande utmaningar.

Mattis Krol är vice ordförande för Vision i Norrköping. Han är en engagerad förespråkare för ökad kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i arbetslivet. Mattis initierade utvecklingen av en webbutbildning om NPF på arbetsplatsen för hela Vision, och har deltagit i flera medier för att sprida medvetenhet om detta ämne. Hans arbete inriktar sig på att minska fördomar och främja en mer inkluderande arbetsmiljö för alla .

Föregående
Föregående

Så skapar du gruppupplevelser!

Nästa
Nästa

Anteckna, helst för hand – ett oslagbart sätt att programmera in kunskap